Saffranskaka

Saffranskaka är ett måste till jul!  Värm ugnen till 200 grader. Börja med att smörja formen. Till kakan har jag valt en traditionell bakform men det går lika med andra bakformar. Använd en stor skål, vispa 3 ägg och 3,75 dl socker fluffigt. Smält 100g smör och blanda ner 0,5 g saffran tillsammans med 3 dl mjölk. Rör sedan ner 7 dl mjöl och 3 tsk bakpulver i en separat skål. Blanda allt i den stora skålen, rör om ordentligt och häll över i bakformen. Grädda i 23 till 30 minuter eller när stickan kommer ur torr. Låt kakan svalna en stund ...

Provbakning Red Velvet Cake

Red Velvet! Helt klart ett av jobbets fördelar! Provsmakning av nya recept. Full rulle inför bröllopssäsongen! Många konsultationer och provsmakningar under den här tiden på året vilket jag tycker är fantastiskt kul när man får träffa så förväntansfulla par. Förra veckan hade jag en konsultation av den mer ovanliga sorten, via Skype. (more…)

Be My Cupcake skriver spalt för Torslanda tidningen

Vi börjar blogg resan med Cupcakes där det kan varieras i både smaker och utseende vilket gör att man inte tröttnar på att baka dom. Här bjuder jag på ett smarrigt vanilj grundrecept som du sedan kan smaksätta efter önskemål. Värm ugnen till 175 C Blanda 2,5 dl strösocker socker och frön från 1 vaniljstång i en liten skål.Med hjälp av baksidan av en sked, pressa och rör runt i skålen för att bryta upp eventuella klumpar av frön och för att bättre ingjuta vaniljsmaken i sockret. Ställ åt sidan. Blanda sedan ihop 3,75 dl mjöl, 1 1/2 tsk ...