Cake Pops!

Får det lov att vara en liten mumsbit? Cake pops eller kaka på pinne "för den som föredrar det namnet" är nåt bland det godaste som finns när man bara vill ha nåt litet! Dom är också väldigt enkla att göra, det ända som visa tycker är svårt är momentet när man ska doppa dom. Gör så här: Ta en mjukkaka, kan vara köpt eller "rester" från tidigare bakning. Blanda i nåt kladdigt som smörkräm eller liknande. Ta lite i taget tills du får en konsistens så du kan rulla dom. Smaksättning är oändlig! Smula favorit kakan eller varför inte ...

Naked Cake

Naked Cake är något jag hoppas blir mer och mer populärt i Sverige. Känslan av en sådan tårtan är rustik och jordnära. Man kan dekorera med färska bär eller blommor och skapa en vacker våningstårta. I helgen hade jag en stor beställning på Red Velvet cake och gjorde några extra bottnar. Här har ni en enkel version av naked cake.

Enkel och smarriga Rocky Road!

Rocky Road  Under jultider kan det kännas väldigt stressig med allt som ska göras, då passar detta utmärkt! Supersnabbt att göra och enkelt. Smält 300g mjölkchoklad och 300 mörkchoklad på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tag 2 påsar med dumle och dela i mitten, blanda ner dumle i en skål tillsammans med 3 nävar mini marshmallows, 2 dl cashewnötter, 2 dl skalade pistagenötter. Blanda ner chokladen i skålen med mixen, gärna lite slarvigt. Fyll rocky road smeten i en form (klä formen i bakplåtspapper) ca 3 cm tjock och låt ...

Saffranskaka

Saffranskaka är ett måste till jul!  Värm ugnen till 200 grader. Börja med att smörja formen. Till kakan har jag valt en traditionell bakform men det går lika med andra bakformar. Använd en stor skål, vispa 3 ägg och 3,75 dl socker fluffigt. Smält 100g smör och blanda ner 0,5 g saffran tillsammans med 3 dl mjölk. Rör sedan ner 7 dl mjöl och 3 tsk bakpulver i en separat skål. Blanda allt i den stora skålen, rör om ordentligt och häll över i bakformen. Grädda i 23 till 30 minuter eller när stickan kommer ur torr. Låt kakan svalna en stund ...

Provbakning Red Velvet Cake

Red Velvet!

Helt klart ett av jobbets fördelar! Provsmakning av nya recept.
20140428-171306.jpg Full rulle inför bröllopssäsongen! Många konsultationer och provsmakningar under den här tiden på året vilket jag tycker är fantastiskt kul när man får träffa så förväntansfulla par. Förra veckan hade jag en konsultation av den mer ovanliga sorten, via Skype. ...

Be My Cupcake skriver spalt för Torslanda tidningen

Vi börjar blogg resan med Cupcakes där det kan varieras i både smaker och utseende vilket gör att man inte tröttnar på att baka dom. Här bjuder jag på ett smarrigt vanilj grundrecept som du sedan kan smaksätta efter önskemål. Värm ugnen till 175 C Blanda 2,5 dl strösocker socker och frön från 1 vaniljstång i en liten skål.Med hjälp av baksidan av en sked, pressa och rör runt i skålen för att bryta upp eventuella klumpar av frön och för att bättre ingjuta vaniljsmaken i sockret. Ställ åt sidan. Blanda sedan ihop 3,75 dl mjöl, 1 1/2 tsk ...